~Our Story~

Daisypath Anniversary tickers

~Little Precious~

Lilypie First Birthday tickers

Thursday, May 17, 2012

Semangat!

tajuk pon semangat.. ape kene mengena?
ade sebab nye...
da jadi ibu ni bertambah la tugasan yg perlu dilaksanakn...
alhamdulillah ade suami yg sangat banyak membantu..

rutin harian bangun solat, pam susu amnie, masak kalo sempat, gosok baju dan dah siap hantar amnie kt babysitter.. so trus shot g ofis..
semester ni byk skit subjek yg kene ajar.. so kene work hard skit.. sebelum ni leisure skit.. hihi

so sampai ofis mesti pam susu dulu, then trus g kelas.. dlm kul 12 habis.. so pam lagi susu sebelum g makan.. so dlm kul 12-2 lah nk kene makan, pam susu, solat dan yg penting preparation nk mengajar untuk kelas seterusnya..

so kelas petang habis dlm kul 4.30 cmtu.. pam lagi susu sebelum solat dan gerak g uitm untuk belajar plak.. kelas master malam jek.. dr kul 6.30 sampai kul 10 mlm..

habis kelas xkira dah kalo ade membernk discuss ke ape ke ckp kite sms jelah ye.. kene rush balik rumah.. sbb husband jaga baby.. sian die...

so sampai rumah dalam kul 11 mlm... biase nye amnie da tdo..so sampai rumah mandi, solat, makan pastu siapkn barang amni dlm bakul, turunkn susu untuk bekal amnie esok, dan siap kan bahan untuk masak..

kalo mata masih bole tahan tu buka la buku sekejap tgk ape exercise yg bole buat kn.. kalo x letak je kepala kn bantal trus lena.. xingat ape dah.. huhu punya la penat...

so nak melalui sampai habis 2nd semester master ni mmg la kene kuat dan kene BERSEMANGAT! yeah...

ade jugak terpikir macam nk extend... tp same jugak mcm mne pon kene abis jugak.. kalo x xbole la nk jump to another college ye x..

dah pilih education line kene la truskn jugak.. best sebenarnye mengajar.. cume bile byk tanggungjawab tu ade la skit stress.. 
tp hidup tanpa stress xbest gak kn...

so inilah kehidupan..
lain org lain masalah dan liku nye..

so untuk mommy blogger yg mcm sy ni fhm la kot keadaan diri ini.. ceh wah..
yg penting lillahi taala (kerana allah taala)
mesti perjalanan tu smooth jer..
insyaallah...

 
 " abi xpyh la pegang amnie da pandai pegang sendiri la"

amnie2 sungguh bijak ye..
puting biase xnak..
nk jugak yg puting botol..

amnie 3 bulan 17 hari~

* tq abg sebab selalu tolong sayang dan faham keadaan sayang..
tq so much! luv u muah! luv amnie jugak! *

2 comments:

salmia saidin said...

kagum dgn u ibu muda yg komitted dengan daily rutin tanpa abikan family.. keluar rumah nmpak bulan, balik pun bulan.
syukur ada hubby yg memahami.

Qyla Aqilah said...

Memberikan kelainan pada hari anda. Saree material yang boleh dibuat baju kurung, kebaya, blouse dan sebagainya.
Mai ler berkunjung ke blogshop saya..:) Harga yang dijamin lebih murah!!
http://dedazzlerzzshoppe.blogspot.com/

Post a Comment