~Our Story~

Daisypath Anniversary tickers

~Little Precious~

Lilypie First Birthday tickers

Tuesday, December 13, 2011

Al Kisah Si Budak Kecik 1~

Hari ni first time abi ikut ibu check up kt kk kuang.. ibu kene jumpe doktor sbb 2 minggu lepas berat ibu xnaik maintain jek.. so smpai klinik 8.25am.. ramai nye org.. x expect plak ramai macam tu.. then mcm biase la rutin cek pregnancy ni, berat badan ibu da naik skit.. 69kg(34week), air kencing dan juga heart beat kamu.. yeah! semuanya ok.. kamu sangat aktif menendang mase ni.. takut yek?..

so time jumpe Dr, Dr pon buat scan.. kamu sangat aktif seperti dijangka.. tiba2 doktor kata its boy.. nampak telur puan.. then ibu terkejut lah.. mcm mne bole boy sdgkn waktu ibu scan 4d kamu mase usia kandungan 6bln Dr tu kate its girl.. dan sebelum tu pon ibu ade scan kamu Dr Suraya kate girl..



~ni gmbr scan kamu usia 34 week~

huish! xsenang duduk plak, gelisah.. bgthu abi, xkire ibu nak jugak scan4d skali lagi.. kali ni buat dekat Putra Medical Centre, Sg Buloh... Dr Ratna yg scan kamu.. die sangat polite.. die cakap kamu sangat aktif dan comel!.. then ibu tnya la jantina baby.. then Dr Ratna pon ckp mmg girl!.. yeah! ibu da puas hati dengan jawapan tu~.. Dr kt kuang tu sangat buat ibu terkejut.. huhu

ape2 pon baby ibu ni sihat2 je.. berat da 2.2kg normal untuk 34weeks... kepala pon da kt bawah.. dan sangat cuak sbb lagi 3 minggu da masuk 37weeks.. cepat je ibu rase kamu membesar... nnt tolong ibu ye tolak kuat2 dinding rahim mase kamu nk kuar nnt yek.. ;) Luv u! Luv Abi jugak sbb sudi teman ibu pegi check up & scan.. mmuah!

2 comments:

iizla said...

mcm mn Dr kat Kuang tu leh nampak telur..hehe
kelakar lah..buat cuak ibu jer..

Kami said...

tau xpe.. hehe.. xde la cuak, cume pelik.. hurm..

Post a Comment